Wat is Reiki

Reiki is een traditionele Japanse natuurgeneeswijze, die werkt met het doorgeven van ‘subtiele levensenergie’ via je handen aan een ander (of jezelf). Door middel van Reiki kunnen we ervoor zorgen dat het zelfherstellend vermogen van ons lichaam goed werkt zodat we gezond zijn en blijven. 

Wat doet een Reiki behandeling
  • Vermindering van stress, leidt tot diepere ontspanning.
  • Versterkt het immuunsysteem en helpt pijnen te verlichten.
  • Helpt bij fysieke en mentale klachten / ziekten.
  • In balans brengen en harmoniseren van de functies van klieren en organen.
  • Maakt de energiedoorstroming vrij van obstakels en onderdrukte emoties.
  • Biedt een waardevolle aanvulling en ondersteuning aan de klassieke medische geneeskunde, het bevordert de resultaten. 
Een goed gevoel

Bij een reikibehandeling worden de handen op of net boven het lichaam geplaatst om positieve energie door te geven. Dit kun je doen bij mensen (volwassen en kinderen), dieren en planten. Degene die de hand oplegt fungeert als doorgeefluik van energie. De ontvanger gebruikt deze energie om zijn of haar lichaam en geest te voeden, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Zo kan het lichaam terug in balans komen en weer beter worden. Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is. Hierdoor zullen kwalen en pijnlijke plekken verminderen of zelfs verdwijnen. De ontvanger van Reiki bepaalt bewust of onbewust wat ze met de energie doen.

Een Reiki behandeling is geen vervanging van de medische geneeskunde, maar is een toevoeging en een goede ondersteuning. Een Reiki behandeling wordt met kleding aan gegeven.

Reiki kan helpen tegen een heleboel klachten maar is geen wondermiddel. Als je al jaren last hebt van hoofdpijnen, dan is dat niet in één keer opeens weg. Reiki kan dan wel op korte termijn de pijn verlichten. Reiki kan geen botbreuken helen maar kan wel het genezingsproces bevorderen. Reiki kan je helpen bij acceptatieprocessen, beter in je vel te gaan zitten, bij stress en spanning. Ik ben geen arts, raadpleeg bij klachten daarom ook altijd een arts.

Reiki bij kinderen
Historie

De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekent universele en “Ki” staat voor levensenergie.Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en waarbij gewerkt wordt met het sturen van positieve energie. Het zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden aangevuld zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen.

Facebook
LinkedIn
Instagram
× Whatsappen met Saya Suka