Opleiding Hypnotherapie II

Hypnose stoel Hypnotherapie

Opleiding Hypnotherapie (deel 2)

Vroeger had ik vreselijke examenvrees en sloeg aan alle kanten dicht. In ons opleidingstraject heb ik al een paar keer hypnotherapie gehad en ook aan dat “probleem” mogen werken. Ik merk wel dat ik een stuk minder zenuwachtig ben en dat ik niet bang ben dat ik dichtsla. Het ontbijtje wat ik voor mezelf had klaar gemaakt kreeg ik gewoon doorgeslikt, dus ik houd mezelf voor dat mijn zenuwen mij niet de baas zijn en dat ik vandaag aan het einde van de dag met mijn diploma de deur uitloop. Ik heb een hekel aan (te) laat komen en zeker op een dag als vandaag wil ik zeker weten dat ik op tijd ben. Dus ruim op tijd ga ik de deur uit, het gevolg is dat ik ook ruim op tijd aanwezig ben bij Zonnevlecht Opleidingen in Wijk en Aalburg.

Op verzoek van Pauline heb ik ook mijn hypnose stoel bij me en na die neergezet te hebben was het tijd voor koffie. Eén van mijn medestudenten voelde mijn spanning, hmm toch niet zo rustig als ik in eerste instantie had gedacht …. maar wel 1000x minder gespannen dan bij mijn laatste examen….

Eerst hadden we een uur voor het theorie-examen. Na 40 minuten liep ik de ruimte uit met eigenlijk best een goed gevoel. Er was 1 vraag die ik niet wist (achteraf natuurlijk een o ja vraag) en een paar vragen waarbij ik, achteraf, het antwoord deels goed had. Maar wat voor mij de grootste overwinning was, is dat ik niet dichtsloeg, dat ik niet in de paniek modus stapte maar dat ik de vragen die ik voor mijn neus had kon gaan beantwoorden, dat er woorden in mij opkwamen en dat mijn hand de bewegingen kon maken zodat de inkt uit de pen die ik vasthad het op papier kon zetten. Voor mijn gevoel is het “ergste” achter de rug en ik voel me al minder zenuwachtig.

Nadat iedereen zijn theorie-examen had ingeleverd zijn Pauline, Jennie en Nancy (het examen comité) deze gaan nakijken. In de tussentijd hebben wij lunchpauze en koffiepauze en nog een koffiepauze… We hadden namelijk met z’n allen zoveel geschreven dat het iets langer duurde voordat alles was nagekeken.  Maar toen alles was beoordeeld kwam Pauline met de verlossende woorden dat we allemaal geslaagd waren voor de theorie. Dus nu op naar het praktijkexamen. Hiervoor hebben we 60 minuten met een uitloop naar 75 minuten.

Er worden lootjes getrokken wie als eerste het examen doet en wie er in de stoel mag gaan zitten. Als eerste mag ik in de stoel gaan zitten en ben ik cliënt. Nadat mijn medestudent haar examen heeft gedaan draaien we de rollen om en mag ik mijn examen gaan doen. Tijdens het examen lopen de dames van het examen comité rond en luisteren mee. Na alle praktijk sessies en het overleg van het examen comité komt Pauline met de verlossende woorden dat we ook allemaal voor het praktijk gedeelte geslaagd zijn.

Het is zaterdag 5 september 2020. Vandaag heb ik examen gedaan voor Hypnotherapeut bij Zonnevlecht opleidingen in Wijk en Aalburg en mag mij nu officieel Hypnotherapeut noemen.

Please follow and like us: