Opleiding Hypnotherapie

hypnotherapie

Opleiding Hypnotherapie (deel 1)

Een wekker heb ik vandaag niet nodig, alle zenuwen die ik in mijn lijf heb staan strak en houden mij de hele nacht al in een hele lichte slaap. Ik heb gelukkig wel wat geslapen maar wakker worden doe ik wel erg vroeg. Het is zaterdag 5 september 2020. Vandaag doe ik examen Hypnotherapie bij Zonnevlecht opleidingen in Wijk en Aalburg.

Maar voor ik verder ga over deze examen dag wil ik even terug naar oktober 2019, we zijn met 12 studenten begonnen aan de opleiding tot Hypnotherapeut, een aantal heb ik al ontmoet tijdens de 3-daagse workshop ‘basiskennis hypnose’.  Om de week ga ik naar Vlijmen en zo’n schooldag ga ik meestal afsluiten met een bezoekje aan mijn ouders die daar vlak in de buurt wonen. In een van mijn vorige blogs heb ik hier al eens over geschreven. Ik vond het heerlijk, af en toe best zwaar, maar wat een mooie verrijking van de kennis die ik al heb. Wat je allemaal kunt met Hypnotherapie en hoe verwarrend ons eigen brein ons soms maakt. Kortom ik was helemaal in mijn element.

 Alleen toen kwam Corona om de hoek kijken…. We mochten niet meer naar school en de lessen vielen stil. Maar daar was Pauline, onze juf, een mens met grote passie voor het vak van hypnotherapeut en het overbrengen van lesstof, een mens die niet voor één gat te vangen is, een mens met een creatieve geest, zij kwam met een hele mooie, uiteraard creatieve oplossing. We gaan verder via ZOOM, in ieder geval voor de theorie en om toch ook met elkaar in contact te blijven. Zo konden we dingen die we tegenkwamen met oefenen toch bespreken en de leerstof doornemen. We hebben zelfs nog een Kahoot gedaan in die periode. Aan de ene kant vond ik het waardeloos dat we niet naar school konden maar aan de andere kant had dit toch ook wel weer wat. Bij Pauline lag niet alles helemaal stil want in deze periode is de verbouwing van het nieuwe pand gewoon door gegaan. Toen we groen licht kregen en weer naar school mochten was de locatie dus ook gewijzigd en gingen we met z’n allen naar het nieuwe pand in Wijk en Aalburg. Voor mij was de reistijd ongeveer hetzelfde alleen nu geen etentjes meer bij mijn vader en moeder want dat is nu niet meer vlakbij….

Het was weer een feest om iedereen in levenden lijve te zien. Doordat we de theorie eigenlijk allemaal via ZOOM hadden doorgenomen, hebben we deze lessen voornamelijk praktische dingen geoefend op en besproken met elkaar. We konden nu ook weer bij elkaar komen, dus ook dat oefenen werd weer opgepakt. Mijn boeken lagen constant voor het grijpen, want na de zomervakantie zou ik examen doen. Regelmatig las ik stukken in de boeken door en in de praktijk had ik af en toe ook een klant voor hypnotherapie. De zomervakantie was over en de datum van het examen kwam dichter en dichterbij. De woordenlijst nog even doornemen, het hoofdstuk regressie en innerlijk kind nog gauw even inkijken en dan naar bed want morgen heb ik examen…. Uiteindelijk lag ik om 00.30 uur in bed, de wekker gezet, want ja stel je voor dat ik me zou verslapen …

Please follow and like us: