Access Bars

   
Access Bars
Access Bars

Access Bars is een hele prettige zachte methode om een heleboel onnodig ballast uit je hoofd los te laten. Denk hierbij aan standpunten, conclusies, oordelen die je hebt maar ook een heleboel andere dingen die jouw gedachten bepalen. Dingen die jou zicht bepalen op de issues waar je mee rondloopt. Dit kunnen grote dingen zijn, bijvoorbeeld nare herinneringen of een burn-out, maar ook dagelijkse, minder leuke, dingen zoals of geen energie hebben.

Je bars laten runnen helpt om alles rustig te maken in je hoofd en dat ook zo te houden. Je bars laten runnen zou je kunnen vergelijken met een verfrissende douche door je hoofd heen, alle vuiligheid, alle negativiteit spoelt weg. Uit eigen ervaring en vanuit de ervaring van cliënten kan ik wel de conclusie trekken dat het leven er prettiger en makkelijker van wordt. Je maakt je minder snel druk, je kunt beter omgaan met tegenslagen, je bent relaxter en kunt daardoor dus meer genieten en makkelijker dingen in jezelf opnemen. Denk bij dit laatste eens niet alleen aan jezelf maar ook aan (je) kinderen. Kinderen gaan bijvoorbeeld beter luisteren naar ouders en leerkrachten, ze krijgen meer zelfvertrouwen en ook de schoolprestaties kunnen beter worden.

Hoe gaat het runnen van de Bars nou eigenlijk ….

Op je hoofd worden 32 punten heel lichtjes aangeraakt en op het moment dat die punten worden aangeraakt gaan die punten een soort van “aan”. Je zou dit kunnen vergelijken met een lichtschakelaar die je omzet. Op het moment dat zo’n punt “aan” staat ontstaat er een lichte elektrische spanning tussen je hoofd en mijn vingers. Samen met die elektrische spanning kun je gevoelens, emoties, standpunten, oordelen, kortom rotzooi loslaten. Dit stroomt met die elektrische spanning heel makkelijk je hoofd uit. Het mooie van deze behandeling is dat je zelf niet actief of bewust hoeft na te denken wat je allemaal los wil/moet laten. Jouw brein weet precies wat er losgelaten mag/kan worden.

Hoeveel behandelingen heb je nodig …

Eigenlijk is dat voor iedereen wisselend. Het hangt het er een beetje vanaf wat de reden is om je Bars te laten runnen. Als je met een wat groter ongemak, bijvoorbeeld een burn-out, komt kan het zijn dat je de eerste keer kort resultaat of weinig tot geen resultaat ervaart. Het is dan ook aan te raden om meerdere behandelingen in een relatief korte periode te ondergaan. Gemiddeld heb je voor de grotere ongemakken 3 tot 5 sessies nodig om tot resultaat te komen. Daarnaast kunt je ervoor kiezen om een wekelijkse of maandelijkse behandeling te krijgen om goed in je vel te (blijven) zitten maar je kunt ook een afspraak maken als je je onrustig begint te voelen.

Lengte van de behandeling …

Bij mij in de praktijk kun je kiezen tussen een behandeling. Een behandeling van 60 minuten en een behandeling van 90 minuten. Bij beide behandelingen zijn het aantal punten welke op het hoofd worden aangeraakt hetzelfde, alleen de tijd dat elk punt wordt aangeraakt verschilt. De keuze voor de lengte van de behandeling is heel erg persoonlijk. Mijn advies hierin is: doe wat voor jou goed voelt, je lichaam laat nooit meer los dan dat je lichaam aankan dus vraag het aan je lichaam, ga af op je intuïtie.