De Gouden Driehoek

gouden driehoek
Gouden driehoek

 

Als je Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts bij elkaar hebt genereren ze een optimale positieve energiestroom. De energie van deze drie stenen sluit zo goed op elkaar aan dat men dit wonder de naam “De Gouden Driehoek” heeft gegeven. Door deze stenen in een driehoek te leggen zullen ze elkaars krachten versterken. De gouden driehoek transformeert negativiteit en zorgen voor energie, rust, harmonie en een liefdevolle sfeer in het hele huis

Bergkristal

Deze heldere edelsteen reinigt, zuivert de ruimte en het lichaam en brengt alles weer in balans. Het helpt je om helder na te denken en versterkt het zelfhelend vermogen. Omdat bergkristal zoveel zuiverende energie heeft versterkt het de werking van de andere stenen in de Gouden Driehoek.

Bergkristal hoort bij de Kruinchakra. Dit 7e chakra geeft je informatie over je bewust zijn en je hierin veilig voelen. Dit is het: ik weet chakra 

Bergkristal in een ruimte zuivert de energie zodat er een fijne heldere atmosfeer ontstaat

Amethist

Deze prachtige paarse kristal krijgt veel spirituele eigenschappen toegekend. Zo werkt de amethist goed tegen stress, ze helpt je om tot rust te komen en te ontspannen. Daarnaast helpt dit kristal je om weer in verbinding met je eigen, innerlijke wijsheid te komen.

Amethist hoort bij de Kruinchakra. Dit 7e chakra geeft je informatie over je bewust zijn en je hierin veilig voelen. Dit is het: ik weet chakra. en bij het derde oog. Het 6e chakra geeft je inzichten, het bevordert spiritualiteit. Dit is het: ik zie chakra

De uitstraling van de helder paarse Amethistkristallen brengt rust en ruimte in de atmosfeer, vooral daar waar mensen veel met hun hoofd werken.  De energie van Amethist maakt gedachten helder en verschaft een gevoel van geestelijke ruimte. Hiermee wordt een gezond klimaat geschapen voor de vorming van nieuwe ideeën.

Rozenkwarts

Deze roze edelsteen heeft een heerlijke zachte energie. De steen brengt liefde en maakt mild. Rozenkwarts opent het hart en helpt je om lief te hebben en je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts kan je helpen om liefde voor jezelf te versterken en jezelf te accepteren zoals je bent. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij angst en stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. 

Rozenkwrts hoort bij het Hartchakra. Met dit 4e chakra ervaar je onvoorwaardelijke liefde. Dit is het: ik ervaar chakra

Rozenkwarts geplaatst in een ruimte schept een warme veilige en gezellige sfeer.

Reiniging van de gouden driehoek

De gouden driehoek set hoeft eigenlijk niet gereinigd te worden. De combinatie is zelfreinigend.
De fijn verdeelde ijzeratomen en de energieconcentratie van kwarts geven Amethist een krachtige, vurige uitstraling. Deze zorgt ervoor dat de andere twee stenen heel diep worden geneutraliseerd en daardoor gereinigd van opgenomen informatie; deze wordt opgelost en teruggegeven aan de kosmos.
De Bergkristal reinigt en versterkt de energie van de andere twee stenen en de Rozenkwarts verbindt de energie van beide stenen in een hele diepe hartenergie die wrijving oplost.

Fysiek kunnen de stenen gereinigd worden van stof door ze met water af te spoelen, of met een kwastje af te stoffen.

Plaatsing van de gouden driehoek

Wanneer de stenen groot genoeg zijn kan een gouden driehoek een hele ruimte in harmonie brengen. Maar ook kleinere opstellingen kunnen de sfeer heel positief beïnvloeden, waardoor een heerlijke rustgevende en helende plek ontstaat waar mensen, maar ook dieren dieper bij zichzelf kunnen komen.

Leg de gouden driehoek op een plaats waar je graag alleen met jezelf bent om tot rust te komen, of juist op een plek waar je veel met anderen bent, zodat er een rustiger harmonieuze sfeer voor iedereen ontstaat.

Ook bij dieren – in de hondenmand, paardenstal, bij cavia of konijn en zelfs in een aquarium heeft deze opstelling zijn werking bewezen. Angstige dieren worden rustiger en ongewenst gedrag vermindert.

Please follow and like us: