Volle maan

Bloemmaan

Volle maan in Boogschutter 5-6-2020; Bloemmaan.

 

Elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar verschijnen er dus 13 volle manen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie en betekenis. Elke volle maan geeft je aanwijzingen en boodschappen en elke volle maan kan je vertellen of nu het juiste moment is aangebroken dat jij succesvol veranderingen kunt doorvoeren of dat je juist nog even moet wachten op de volgende volle maan.

Tijdens een volle maan is het de beste periode om actie te ondernemen, te communiceren en je te uiten naar de buitenwereld. Het zaadje dat je tijdens de nieuwe maan (begin van de maancyclus) geplant hebt, is tot bloei gekomen. Je hebt tijdens de wassende maan (de periode tussen de nieuwe maan en de volle maan) alle benodigde kennis en informatie opgedaan en nu pluk je daar de vruchten van.

Op 5 juni 2020 is de volgende volle maan. Deze maan wordt de Bloemmaan genoemd. De Bloemmaan wordt ook wel Maismaan, Grasmaan of Honingmaan genoemd. Het thema wat bij deze maan hoort is groei en verbinding. Sta maar eens even stil bij je successen van het afgelopen half jaar. Wat heb je bereikt? Wat heb je geleerd? Kijk eens naar wat je bereikt hebt, het geeft je een dankbaar gevoel. En wees maar trots op jezelf! Niets is vanzelfsprekend.

Tijdens deze periode is alles in de natuur aan het groeien en bloeien, er wordt geoogst, de bijenkassen zitten vol met honing en kunnen geleegd worden en de mais kan geplant worden. Deze volle maan is de laatste volle maan voor midzomer.

Voor je innerlijke groei is het belangrijk om eens stil te staan bij wat jij wilt laten bloeien. Hoe staat het met jouw plannen en dromen? Heb je ze al kunnen vervullen? Ga eens na waar nog wat extra aandacht nodig is om jouw persoonlijke plannen te laten bloeien.

Om je persoonlijke groei te vieren en stil te staan bij mogelijke bijsturing kun je een tekst of gedicht schrijven waarin je de positieve ontwikkelingen beschrijft. Sta eens stil bij wat je hebt bereikt en wees dankbaar voor alle kansen en ontwikkelingen die je hebt mogen ontvangen. De bloemmaan is hét moment om deze overwinningen te vieren en positieve verwachtingen voor de toekomst te creëren.

In de rituelen die passen bij deze volle maan wordt veel gebruik gemaakt van de meidoorn. Je kunt een cirkel maken van meidoorntakken en die versieren, je kunt theezetten van meidoornbloesem en die drinken, of een krans van meidoornbloemen op je hoofd dragen.

Bij vieringen en vreugde hoort muziek en dansen. Je kunt een rituele dans uitvoeren of gewoon een klein feestje geven voor de gezelligheid en om plezier en positiviteit met elkaar te vieren.

Elke volle maan valt in een ander sterrenbeeld waardoor iedere volle maan de eigenschappen van dat sterrenbeeld krijgt.

Deze volle maan in Boogschutter is gunstig voor de sterrenbeelden Boogschutter, Waterman, Ram, Tweelingen, Leeuw en Weegschaal.

De energie van volle maan in Boogschutter is Plezier. De boodschap die hierbij hoort is: Geniet van het leven en zie het leven als een avontuur.

Please follow and like us: